TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Nagykereskedelem

Ingyenes házhozszállítás 25.000 ft felett

Keresd akciós árainkat

Konyhai eszközök-Műanyag áruk-Háztartási termékek webáruháza

Ötletek, tanácsok, történetek

Kertészkedjünk!

2023.04.08 17:44
Kertészkedjünk!

A "nagyok" homokozója

Homokozólapát... Ez volt a válasz a gyerekkor legikonikusabb játékát firtató kérdésre a minap az egyik tévés kvízműsorban. 

Tény, hogy homokozólapátja minden gyereknek van. Meg volt és lesz is biztosan. Mert nincs olyan apróság, aki ne szeretne homokozni. Még éppen csak totyog, de már várat épít, kalácsot süt és elszántan tömködi az alma alakú formába a kis vödör vizével gyúrhatóvá tett anyagot, majd vendégül látja bölcsis, ovis társait. Közösségi térré alakul ilyenkor a homokozó és a játék közben észrevétlen fejlődik a beszédkészség, a kreativitás, a kézügyesség. 

Az idő telik és mi homokozunk tovább. Akkor már kertépítésnek, virágültetésnek, palántázásnak nevezzük a tevékenységet, amely során ismét gyermeki örömmel gyúrjuk, forgatjuk ujjaink közt a hűvös, ruganyos homokot, a virágföldet. A kislocsolót nagyobb locsolókannára cseréljük, és bár a mérete változik, a színe biztosan marad. 

A halacska, csillag és gyümölcs alakzatokat változatos formájú virágládákra, műanyag cserepekre váltjuk és kicsi játék szeszámaink felnőtt karunkhoz, kezünkhöz igazítva lesznek egyre stabilabbak, strapabíróbbak.

A tavaszi napsütés azt jelzi, hogy hamarosan ennek jön el az ideje, s mi, a Haztartasitermekek.hu csapatának tagjai már hetek óta lelkesen töltjük fel raktárunk polcait a

széles kínálatával, amelyeket webshopunkban egy kattintással elértek.
Tartalmas időtöltést kívánunk minden homokozó kicsinek és kertészkedő nagynak!