Szűrés

Márka
Termékcsalád
Ár
7 079 Ft - 22 787 Ft
Termék státusza

TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Nagykereskedelem

Ingyenes házhozszállítás 25.000 ft felett

Keresd akciós árainkat

Konyhai eszközök-Műanyag áruk-Háztartási termékek webáruháza

Wok serpenyő

Ha egyszer kipróbáljuk a wok serpenyőt, a konyhai eszközeink legkönnyebben elérhető helyén tároljuk vagy el sem pakoljuk majd. Valamiért nálunk még mindig kisebb az ismertsége ennek a kiválóan használható, sokoldalú serpenyőnek, mint a többi európai országban, ahol a párolástól a pirításon át a bundázott ételek sütéséig mindenre használják a háziasszonyok és a profi chefek. Mert formájának köszönhetően valójában mindezekre alkalmas és hatékonyan használható.

A wokot úgy alkották meg, hogy az alja fokozatosan mélyül, így egészen kevés zsiradék szükséges a benne történő sütéshez. A legmélyebb részen, a serpenyőalj közepén sülnek vagy párolódnak intenzívebben az ételek, amelyeket a wok szélei felé irányítva a kisebb hőhatás felé terelve tehetünk egyenletessé. Táplálékaink ezáltal sokkal egészségesebbek, alakbarátabbak lesznek, egy wokban sütött étel nem tocsog az olajban és nincs is kiszáradva, a hús omlós, a zöldség ropogós, egyszóval minden zamatos, ízletes lesz.

A fala magas, amelynek több előnye is van: kiválóan párolódnak a zöldségek és a húsok, ugyanis a gőz magasra tud emelkedni benne, valamint ügyesen tudjuk rázni, forgatni, dobálni az ételeket benne. Ez utóbbi nem csak látványos egy baráti, családi összejövetelen, de ilyenkor az ételek sem törnek össze, mint például egy erőteljes keveréskor. Alapvetően egyébként ez a wok lényege és nagy előnye a többi serpenyővel, edénnyel szemben.

A wok öntöttvas anyaggal indult Távol-Keletről világhódító útjára, de ma már tapadásmentes bevonattal ellátott serpenyők is vannak szép számmal és különféle méretben a kínálatban. Ez utóbbi esetében a választás (átmérő, űrtartalom) a háztartásunk létszámának, illetve tágabb családi- baráti körünk nagyságának figyelembe vételével történjen. Ide vonatkozólag említendő, hogy a wok szabadtűzön is használható, egy kerti sütögetés fénypontja lehet a wokban sütés.

Egy szó mint száz: ha még nincs wokunk, szerezzünk be egyet, nem fogjuk megbánni. Ára olcsónak mondható, haszna viszont annál nagyobb és ha jól választunk, hosszú időn át tartó serpenyő lesz a birtokunkban. Még úgy is, hogy naponta használjuk.