Amiben az étel biztosan nem ég oda - a köztudatban ez a legelterjedtebb ismérve a tapadásmentes edényeknek. Igaz is, de ennél sokkal több előnnyel és pozitív tulajdonsággal bírnak ezek a lábasok, fazekak. Innovatív megoldás a gyártók részéről az, hogy speciális védőréteget alkalmaznak az edényeken tapadásmentes bevonattal. Az eredmény: minimális zsiradék használatával ízletes és egészséges ételek készítése, amely során ráadásul energiát takarítunk meg.
Hosszú élettartamuk tovább növeli ezeknek az edényeknek a népszerűségét, mivel megfelelő használat mellett sok éven át a konyhánk hasznos eszközei maradnak.
A tapadásmentes edények között az alumínium alapú, márvány és titán bevonatúak számítanak a legelőnyösebbnek.
Korunk kiemelt követelményeinek maximálisan megfelelnek: minimális zsiradékhasználatot, azaz egészséges táplálkozást tesznek lehetővé, a sütés és főzés során minimális energiafelhasználásra van szükség úgy, hogy eközben nem szabadulnak fel káros anyagok.
Tény, hogy a nem a legolcsóbb edények közé sorolhatók, de hosszú távon gondolkodva kiváló konyhai befektetésnek bizonyulnak. Rendkívül tartósak és a minőségi, több rétegű bevonatuk nem lép reakcióba az étellel, így biztonságosan használhatók, nincs egészségkárosító hatásuk. További előnyként említendő a magas hővezető képességük, amelynek köszönhetően gyorsan, energiahatékonyan elkészülnek ételeink.
Alapvetően mindenféle tűzhelyen használhatók, de a gyártói tájékoztatót erre vonatkozólag is el kell olvasni használat előtt.
Az edények használati idejének maximalizálása, a felület minél további épsége érdekében fa, műanyag, szilikon keverőeszközök használata ajánlott, de itt is a gyártói leírás a mérvadó.
Összefoglalva: ha jól szeretnénk választani, az edény megfelelő űrtartalmának meghatározása mellett tartsuk szem előtt a tapadásmentes bevonat anyagát és rétegeinek vastagságát vagy számát a döntés meghozatalakor.