Szűrés

Márka
Termékcsalád
Ár
3 656 Ft - 21 223 Ft
Termék státusza

TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Nagykereskedelem

Ingyenes házhozszállítás 25.000 ft felett

Keresd akciós árainkat

Konyhai eszközök-Műanyag áruk-Háztartási termékek webáruháza

Serpenyők

Kicsi, közepes vagy nagy? Alacsony vagy magas falú, esetleg ferde peremű? Tapadásmentes bevonatú vagy öntöttvas? A serpenyők gazdag választékában nehéz eligazodni a gyakorlott háziasszonyoknak, tapasztalt szakácsoknak, chefeknek is. A kiindulási pont mindig a szükséglet legyen. Az, hogy milyen ételek készítésére szeretnénk használni a serpenyőt. Az ennek megfelelően kiválasztott darab vagy darabok aztán hosszú éveken át konyhánk kedvelt eszközei lesznek. 

Napjainkban sokféle méretű, formájú, anyagú és színű serpenyő közül választhatunk. Funkciójukat tekintve sütésre, párolásra használandók, de a magas falú serpenyőkben főzni is tudunk. Erre gondolva a serpenyőhöz illeszkedő fedőt is érdemes beszerezni, amely a sütésnél is hasznos lesz, a párolásnál meg egyenesen alapfeltétel.

Egyedülállóknak vagy kisebb adagok készítéséhez 20-22 cm átmérőjű serpenyőt ajánlunk. Nagycsaládoknak, illetve nagy létszámú családi, baráti rendezvényekhez a 32 cm vagy afölötti átmérőjű edény az ideális. A kettő közötti méret standard-nek nevezhető, hiszen a vásárlók többsége ezeket választja, éppen ezért ezen méretekből található a legnagyobb választék a gyártók kínálatában.  

Kiemelt szempont a választásnál a vásárló étkezési szokása: más formájú és méretű serpenyőt részesít előnyben a húsimádó és mást a vegán életmódot választó egyén, társaság. Továbbá az, hogy jellemzően otthon étkezik-e (vagy munkahelyen, vendéglőben inkább) és a főétkezések valamelyikének elkészítéséhez vagy a teljes napi ételadag elkészítésére van szükség ezen konyhai eszközre. 

A serpenyő anyaga lehet öntöttvas, a sokak által előnyben részesített titán vagy márvány bevonatú, egyéb tapadásmentes anyagú, aluminium, réz vagy akár rozsdamentes acél is. Itt azon túl, hogy mihez és milyen szempontok alapján tervezzük a használatot, a tűzhelyünkhöz is igazítani kell a választott edényt. Bár ma már a minőségi edények mindenféle tűzhelyen használhatók, vásárlás előtt érdemes utánanézni ennek is. 

Mérvadó nyilván az anyagi lehetőségünk is, azt viszont vegyük figyelembe, hogy az alacsony minőségű termék gyorsan tönkremegy és ugyan a magasabb kategóriájú konyhai eszközök ára is magasabb, de ha jól választunk sok éven át örömmel és megelégedéssel használhatjuk az adott terméket. Márpedig mindannyiunknak ez a célja, ugye.