Szűrés

Márka
Termékcsalád
Ár
5 966 Ft - 36 605 Ft
Termék státusza

TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Nagykereskedelem

Konyhai eszközök-Műanyag áruk-Háztartási termékek webáruháza

Öntöttvas konyhai edények

Az öntöttvas konyhai edények anyaguk sajátosságából adódóan nagyobb súlyúak, viszont kiemelkedően jó hőeloszlást és hőtartást biztosítanak a sütés és főzés során. Az öntöttvas edény szépen egyenletesen melegszik fel és ezt a meleget hosszan tartja, így a benne készülő ételek is egyenletesen főnek és sülnek át, a végeredmény pedig kifogástalan állagú és ízű lesz. Nem véletlenül voltak népszerűek a régi időkben és kedveltek ma is ezek a termékek. 

Az öntöttvas lábasok sokoldalú használatot tesznek lehetővé: gáz- és elektromos tűzhelyen, valamint sütőben is használhatók, de grillen vagy akár kemencében is süthetünk bennük. Arra figyeljünk csak, hogy oldaluk, nyelük és fogantyújuk felforrósodik, ezért kizárólag edényfogó kesztyűben nyúljunk ételkészítés közben az edényhez. 

Kárpótol viszont ezért az utánozhatatlan ízvilágú ebéd vagy vacsora, amely kizárólag az öntöttvas edényre jellemző sajátosság. A titok az egyedülálló hőeloszlási és hőtartási képesség és ez egyben a magyarázat is az öntöttvas edények kedveltségére. Fontos, hogy első lépésként az edényt melegítsük elő, így fog legegyenletesebben sülni vagy főni benne az étel. Mindig az adott ételhez vagy annak mennyiségéhez válasszunk edényt: alacsony- és magasfalú, különféle formájú, nyeles és füles változatban egyaránt elérhetők az öntöttvas termékek. 

A tartós használat érdekében az öntöttvas edényt időnként ki kell égetni az alábbiak szerint: kenjük át olajjal az edény felületét, majd süssük azt magas hőmérsékleten. Ez védőréteget hoz létre, amely megakadályozza a jövőbeni rozsdásodást és a tapadást. Ha az edényünk belseje zománcréteggel van ellátva, illetve ha a gyártás során megtörtént a kiégetés (ez a gyártói leírásban szerepel), akkor erre nincs szükség.

Az öntöttvas edények tisztítása egyszerű: mosogatószerrel és szivaccsal könnyűszerrel elmoshatók. Ne használjunk erős vegyi anyagokat, erős dörzsiket a mosogatáskor! Elmosás után töröljük szárazra és nedvességtől mentes helyen tároljuk!