Szűrés

Márka
Termékcsalád
Ár
38 338 Ft - 40 419 Ft
Termék státusza

TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Nagykereskedelem

Ingyenes házhozszállítás 25.000 ft felett

Keresd akciós árainkat

Konyhai eszközök-Műanyag áruk-Háztartási termékek webáruháza

Kukták

A kukta a hosszú órákon át tartó főzést, párolást igénylő ételek elkészítési idejét lerövidítő képessége révén ismert a köztudatban, és ezért is vált sok évtizeddel ezelőtt hamar népszerűvé. Pedig azon túl, hogy használatával gyorsabban elkészül a húsleves és megpuhul a csülök, számos előnyös tulajdonsága van, amelyek révén a konyhai eszközök magas szintjét képviseli. Érdemes hát újra felfedezni és a mindennapok során rendszeresen használni a kuktát.

A gyorsfőző edény vagy ismertebb nevén kukta előnyeit hosszan sorolhatnánk. Elsődlegesen az ételkészítési időt jelentősel lerövidítő képessége említendő, amely nem mellesleg jelentős energiamegtakarítást és ezáltal kisebb költséget, költséghatékonyabb főzést eredményez.

Fontos, hogy a kuktában készült ételek íze teltebb, tápanyagtartalmuk magasabb, amely az edény működési sajátosságából adódik. A kukta egy szeleppel ellátott, vastag falú, szorosan záródó fazék, amely vízgőzzel teli belső terében tartja a húsok, zöldségek, egyéb ételek értékes összetevőt és zamatát. Ennek köszönhető egyébként a gyorsabb főzési képesség is. 

A titok a fedél megfelelő illeszkedésében és biztos zárásában rejlik. Figyeljünk arra, hogy a kuktát az említettek miatt bő félig, maximum kétharmadig töltsük meg, ebben segít a belső falon található mércejelzés

Ha elkészült az étel, a szelepet kiengedve eltávolítjuk a gőzt, majd a teljes lehülés után felnyitjuk a fedelet. Nem, nem fog felrobbanni a kuktánk, a mai korszerű edények esetén ettől egyáltalán nem kell tartani. Ez a régi kukták esetében is kizárólag a szakszerűtlen használat esetén fordult elő, sokan még ma is ezért ódzkodnak a használatától. Mi mindenkit arra biztatunk, hogy tegyen egy próbát, hiszen tudjuk, hogy onnantól gyakorta használja majd, nem csak a hosszú főzési idejű ételekhez, hanem akár zöldségpárolásra is. 

Ha fontos, hogy családunk tagjai egészségesen táplálkozzanak, ételeink tápanyagtartalma magas, íze intenzív legyen, a főzési idő rövidebbé váljon és még pénzt is takarítsunk meg, válasszuk ki a számunka legmegfelelőbb űrtartalmú és kialakítású kuktát és már indulhat is a kulináris kaland.