Szűrés

Márka
Termékcsalád
Ár
8 567 Ft - 23 815 Ft
Termék státusza

TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Nagykereskedelem

Konyhai eszközök-Műanyag áruk-Háztartási termékek webáruháza

Grill Serpenyők

A grillezett ételeket mindenki szereti, legyen szó akár húsról, halról vagy zöldségekről, a jellegzetes ízvilág mindannyiunkat el tudja varázsolni. A szabadtéri grillezés hangulata, a készülő étel illata szintén vonzó, van olyan helyzet viszont, amikor erre nincs lehetőség (kedvezőtlen időjárás, udvar, kert hiánya miatt vagy egyéb okból). Ilyenkor sem kell nélkülözni a kedvelt finomságokat, néhány grill serpenyővel - ha nem is teljes mértékben kiváltani -, de helyettesíteni, pótolni kiválóan lehet az ízélményt.

 

A grillserpenyőt leginkább kivitele különbözteti meg a klasszikus serpenyőtől: a grillrácsra emlékeztető bordázott felülete, amelyben a levegő áramlásának eredményeként az ételek másként sülnek és pirulnak.

Anyagát tekintve többféle lehetőség közül választhatunk: grillserpenyő öntöttvas vagy akár tapadásmentes válozatban is elérhető. A szakemberek szerint az öntöttvas a legjobb választás, ez élettartamát tekintve is ajánlható, hiszen megfelelő használat mellett akár több évtizeden át segítőnk lehet. Ha viszont valaki az olcsóbb kategóriában gondolkodik, a tapadásmentes kivitelűből is érdemes válogatni, bár ezek a serpenyők az öntöttvas anyagúnál kevésbé strapabírók. Ez utóbbi esetben figyeljünk a kiszedő- és forgatóeszközök anyagára, a fém ugyanis sérülést okozhat a tapadásmentes felületen.

A méret tekintetében fontos szempont, hogy hány főre szeretnénk a grillételeket készíteni. Átlagos család esetében a 28 cm átmérőjű serpenyő az ideális választás, de nagyobb létszámú társaságnak akár 36 cm-es méretűt is választhatunk.

Fontos, hogy öntöttvas serpenyőnél első használat előtt el kell távolítani az edényről a gyártás során kapott rozsdásodást gátló bevonatot: a grillserpenyő belső részét be kell kenni étolajjal és körülbelül 15 percen át hevíteni a tűzhelyen. A serpenyő lehűlését követően papírtörlővel át kell dörzsölni egényen addig, amíg a papírtörlőn nem látunk szennyeződést.

Ezekben az öntöttvas serpenyőkben akár zsiradék nélkül is grillezhetünk: a serpenyőt fokozatosan melegítsük fel és már kezdhetjük is a sütögetést. Kellemes sütögetést kívánunk!